fbpx
16.9 C
Vranje
utorak, 16.04.2024

Ježin „Guguto memeto“ nagrađen i u Londonu

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE / LONDON – Film „Guguto memeto“, Vranjanca Branislava Stošića Ježe, osvojio je nagradu za najboljeg reditelja u konkurenciji studentskih filmova u Londonu, saopštili su organizatori.

Film „Guguto Memeto“ – čiji je scenarista i reditelj Stošić a za koji je scenario pisan po istoimenoj priči Stefana Tićmija – bajkolika je priča smeštena u Selu na rubu razuma, u kojem živi vračara Slutka. Ona predviđa ko sledeći umire, a u njenoj blizini živi slovoslagač Moća – on slaže slova na krstove. Njihove kuće su povezane žicom, a na žici je ptica – glasnica. Moćin život je tih i jednoličan, sve dok jednoga dana ne dobije papirić sa svojim imenom.

Podsetimo, nova knjiga Tićmija, „Guguto memeto“, i istoimeni nagrađivani film Stošića, u sredu, 31. januara, predstavljeni su beogradskim čitaocima i publici. Inače, po ovoj priči Tićmija snimljen je film u režiji Branimira Stošića Ježe, koji je na prošlogodišnjem festivalu „Zlatna mimoza“ u Herceg Novom proglašen za najbolji studentski film, a bio je i među nominovanima na prestižnom festivalu u Sarajevu. Film ovog Vranjanca nagrađivan je i na festivalima u Novom Sadu, Grčkoj i Češkoj.

Producent filma je Đorđe Ćirić, scenarista, pored Stošića, je višestruko nagrađivani pisac Stefan Tićmi, a u autorskoj ekipi su Goran Puzić, Zoran Pilipović, Hajrudin Muhić, Igor Suzić, Zorana Klječanin. U filmu igraju Tijana Pečenčić, Duško Mazalica, Božana Bijelić.

Čitajte više:

Nagrada za film vranjskog reditelja u Milanu: Ježin „Guguto Memeto“ osvaja Evropu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci