fbpx
19.8 C
Vranje
petak, 24.05.2024

Rektorka Univerziteta u Beogradu: Studenti su s pravom negodovali

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović izjavila je za Nova.rs da je najava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će biti zatvoreni studentski domovi bila neprijatno iznenađenje i da su studenti zbog toga sa pravom negodovali.

Uprava Univerziteta u potpunosti podržava svoje studente”, poručila je rektorka i dodala da su zahtevi studenata koji su sinoć izašli na ulice glavnog grada legitimni.

Njihova školska godina, letnji semestar, je bio potpuno poremećen i ovo je bila prilika da se stvari nekako vrate u normalu. Oni su sada svi uznemireni i to zaista ometa realizaciju ispitnog roka„, rekla je Popović.

Mi smo imali uveravanja iz Ministarstva da će julski ispitni rok moći da se normalno realizuje, uz puno poštovanje svih mera, na kojima se izuzetno mnogo radi i na fakultetima i u studentskim domovima, dodala je rektorka. Ona je izrazila nadu da će se danas sve nedoumice raspršiti i da će studenti dobiti jasne informacije i garancije da će moći ovaj julski rok da završe.

Od studenata se, pored zahteva da ostanu u domovina, čuo i zahtev da onima koji su onemogućeni da zbog korone sada izađu na ispite bude pružena naknadna šansa i ispitni rok.

Mi ćemo pomoći i podržati sve studente koji su bili onemogućeni da polažu. Briga Univerziteta o studentima je stalna”, poručila je rektorka.

Podsećamo, nakon sinoćne najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se zbog sprečavanja širenja virusa COVID-19 zatvoriti svi studentski domovi u Beogradu, u samo nekoliko sati studenti nezadovoljni činjenicom da će u sred ispitnog roka morati da napuste smeštaj i dovedu u opasnost od zaraze ukućane kojima moraju da se vrate, su od negodovanja ispred domova nastavili protestnu šetnju do Narodne skupštine, a danas u nastavili protest ispred Studentskog trga.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci