fbpx
23.2 C
Vranje
sreda, 05.22.2024

Rusi predlažu da se zavare vrata gradske uprave

Odabrani članci

Kod Civrića
Kod Civrića
Natao kao blog 2012. godine, postao je popularna platfoma kritike mentaliteta metodom vranjskog duha.

VRANJE – Tim ruskih stručnjaka za borbu protiv korona virusa boravio je u Vranju, gde su imali priliku da se upoznaju sa merama koje gradske vlasti preduzimaju u borbi protiv epidemije. Na ulazu u Vranje dočekao ih je gradski većnik Dejan Stanojević Denzi, i saopštio im je da plaknu gume i noge u tek postavljene dezobarijere na ulazu u grad. Na konstataciju Rusa da su dezobarijere nemaju nikakav efekat na korona virus, te da se znatno češće koriste u borbi protiv stočnih zaraza, većnik je kratko prokomentarisao: „Ma, narod je stoka.“

Sledeća stanica Rusa je bila Gradska Uprava, gde ih je dočekao Krizni štab, na čelu sa komandantom Slobodanom Milenkovićem, i njegovim ađutantom dr Miroljubom Stankovićem, koji su prisno ponudili ruski tim flašom vodke, koja je zaostala još iz Miretovog vremena u kabinetu gradonačelnika. Pošto su Rusi istu odbili, flaša je ostala kod ađutanta dr Stankovića, a ruski tim je obavio razgovore sa gradonačelnikom i kriznim štabom. Sastanak je završen za sat vremena, a po njegovom završetku, održana je konferencija za novinare, na kojoj se ruski tim stručnjaka založio za momentalno zatvaranje gradske uprave, čak ako treba i zavarivanjem vrata na istoj, po ugledu na Kineze u Vuhanu. Razlog ovome nije epidemija virusa, već celokupan utisak koji su ruski stručnjaci stekli u razgovoru sa nadležnima. Šef ruskog tima je, po završetku konferencije, vidno uzrujan, izjavio da je bolje da je Putin u Vranje poslao tim stručnjaka psihijatara iz Federalnog medicinskog istraživačkog centra za psihijatriju i narkologiju „V.P. Serbskoga“, nego njih, tvrdeći da je Vranju sada samo Bog na pomoći. Ruski tim se u daljoj poseti založio da što pre budu utvrđeni uzročnici takvog stanja u Gradskoj upravi, da se nađu prenosioci, te da, u krajnjoj liniji, i prostorije SNS u zgradi Doma kulture, za koje se sumnja da su mesto odakle je čitava priča krenula, budu što pre zapečaćene.

Komandant Kriznog štaba, gradonačelnik Slobodan Milenković, izjavio je da je zadovoljan posetom ruskog tima, te da će, u najskorijem roku, raspisati tender ѕa zavarivanje vrata, na kojem mogu učestvovati ravnopravno svi ponuđači, koji su članovi SNS. Ađutant, dr Stanković nije bio dostupan za komentar, ali se pretpostavlja da bi ovo ocenio kao veličanstvenu meru, kojom se pospešuje napredak Vranja.

- Reklame -

More articles

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklame -

Najčitaiji članci