fbpx
19.8 C
Vranje
petak, 05.24.2024

[ARHIVA] Kinezi prisvajaju SIMPO

Odabrani članci

Kod Civrića
Kod Civrića
Natao kao blog 2012. godine, postao je popularna platfoma kritike mentaliteta metodom vranjskog duha.

VRANJE – Kao istinskom ljubitelju konfučijanstva i istočnjačke filozofije, kojom je četrdeset i kusur godina čuvao SIMPO na okupu, Tate Tomiću je sinula ideja da otputuje u Gvangžu i tamo na licu mesta dogovori posao veka sa lokalnim mandarinima, trijadama i maoistima o strateškom partnerstvu za spas SIMPO-a.

Naime, švedska IKEA je odlučila da svoj kompletni top menadžment odvede u raznorazne zdravstvene institucije kako bi konačno odustali od ulaganja u SIMPO, te da se njihov zahtevni program za visokodigitalizovanu proizvodnju čačkalica obavlja u Plevenu, u Bugarskoj ili Brašovu, Rumunija.

Tate, očigledno spreman na ovakav potez Šveđana nije časio ni časa, već je u dogovoru sa prvim potpredsednikom Vlade brže volje otišao u Gvangžu.

Kako saznajemo, dogovorena je totalna prodaja SIMPO-a, uključujući i SIMPEN, SIK, drugog zemljišta i postrojenja, i ostalih drvnih sirovina. Smatra se da će investicija kineskih tajkuna obuhvatiti i izgradnju replike Zabranjenog grada, na putu do Đukovca, gde će Kinezi slati na prinudni rad političke neistomišljenike, drugorazredne gimnastičare i ping pong igrače, kao i celokupnu gej populaciju ove daleke zemlje.

Takođe, SIMPO robnu kuću i ostale maloumnoprodajne objekte širom zemlje i Balkana preuzeće kineski menadžment i pretvoriti ih u kineske tržne centre po ugledu na Nju Šangaj kod Radoje školu. Isto, kineski zid biće izgrađen oko Velikog Trnovca, Kosova i Zonjakove privatne destilerije konjaka.

Celokupni trenutni iskusni, i supertalentovani menadžment SIMPO-a biće udomljen kao prodavci u tržnim centrima gde će zarađivati 15.000 dinara bruto, naravno bez poreza i doprinosa.

Članak je izvorno objavljen 16. novembra 2013. godine.

- Reklame -

More articles

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklame -

Najčitaiji članci