fbpx
19.8 C
Vranje
petak, 05.24.2024

Nema opasnosti od opozicije u Vranju

Odabrani članci

Kod Civrića
Kod Civrića
Natao kao blog 2012. godine, postao je popularna platfoma kritike mentaliteta metodom vranjskog duha.

VRANJE – Posle dugih i sveobuhvatnih analiza, stručnjaci sa Instituta za proučavanje društvenih i političkih kretanja, ustanovili su da su šanse za ozbiljno opoziciono delovanje u Vranju svedene na minimum, te da ne postoji opasnost od širenja opozicionih ideja i s njima srodnih agenasa.

Istraživanje je trajalo nesvakidašnje dugo, čak oko 5 godina, a razlozi toliko dugog istraživanja, naučnici su obrazložili potrebom da se utvrde sve realne opasnosti koje dolaze od opozicije, njeni pojavni oblici, ali i način funkcionisanja. Na osnovu dostupnih podataka, naučnici su utvrdili da u Vranju opozicija postoji u tragovima, u dozama koje nisu opasne po vlast. Drugi zaključak je da se opozicija u Vranju često nalazi u simbiozi sa vlašću, te da vrši veoma uspešnu imitaciju vlasti u situacijama koje su od značaja za njeno delovanje. Takođe, istaknuto je da proces njenog delovanja podrazumeva odgovarajući uticaj na populaciju, ali da nije primećen nikakav odgovor posmatrane populacije na ideje i programe koje šalje opozicija, te da nema apsolutno nikakve opasnosti od opozicionog kontaminiranja javnog prostora.

Naučnici su istakli u kojim situacijama se može smatrati da opozicija postaje ozbiljna opasnost. Prvenstveno, naučnici ističu organizovanost, kao ključnu komponentu u opozicionom delovanju. Drugi faktor je stepen poistovećenosti ideja koje emituje opozicija sa posmatranom populacijom. Treće, i ključno, jeste da ideje koje emituje opozicija budu ravnomerno dostupne svima u posmatranoj populaciji. U ovom poslednjem, naučnici su pohvalili nadležne iz vlasti, jer su adekvatnim merama, poput apsolutne kontrole medijskog spektra, uspeli da spreče širenje opozicionih ideja i time smanje izloženost stanovništva.

Kako stvari trenutno stoje, opozicija neće predstavljati opasnost u Vranju sigurno još jedno duže vreme, jer su nove primećene sorte opozicije isuviše statične, bez ideje kako da dopru do populacije, da nisu energične, jer nemaju zamajac i podršku u širokim krugovima stanovništva, ali su i bez sposobnosti prilagođavanja okolnostima.

- Reklame -

More articles

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklame -

Najčitaiji članci