fbpx
16.4 C
Vranje
ponedeljak, 05.27.2024

ZC Vranje spremno dočekao epidemiju

Odabrani članci

Kod Civrića
Kod Civrića
Natao kao blog 2012. godine, postao je popularna platfoma kritike mentaliteta metodom vranjskog duha.

VRANJE – Epidemija Korona virusa stigla je i u Vranje, i, po svemu sudeći, Vranjanci su je spremno dočekali. Nadležni iz Zdravstvenog Centra Vranje, u razgovoru za našu redakciju, najavili su da su spremni da se uhvate u koštac sa ovom epidemijom istom silinom kao što su se uhvatili u koštac sa rešavanjem problema nasleđenih dugovanja, dakle, ne radeći apsolutno ništa.

Direktorica Zdravstvenog Centra, Ljiljana Antić, inače vrstan poznavalac korona virusa, i specijalista partijskog i ličnog povlađivanja, istakla je da korona virus nema šanse. „Rad svih službi u ZC Vranje odvija se prema planu. Morali smo malo da zategnemo tamo gde popušta, pa smo izvršili kadrovske promene na ugroženim odeljenjima. Postavili smo ljude, koji nemaju iskustva, niti organizacionih sposobnosti, ali mi u ZC se rukovodimo principom kada će steći ova iskustva, ako ne u ova krizna vremena. Mi smo ih, drugim rečima bacili u vatru, da malo drukaju druge zaposlene u vezi korišćenja puš-pauza i da malo šikaniraju osoblje, jer ne valja se opustiti, dok nam se ovo zlo nadvija nad glavama.“, izjavila je direktorica.

Ona je najavila da  će, u narednom periodu biti izvršeno još jedno osveštanje novog hirurškog bloka, te da će pre kraja epidemije biti raspisan još jedan tender za izgradnju još dve crkve u krugu ZC i najmanje još jedne kapele, a sve u cilju boljeg razračunavanja sa koronom. Takođe, raspisan je tender za nabavku veće količine pijavica iz Južne Morave za lečenje teških pacijenata, a zaključeni su i ugovori o delu sa vračaricama iz Korbevca i Trebešinja, čiji su metodi u izlečenju najraznovrsnijih boljki, počev od bajanje od bradavice do rešavanje ljubomornog muža, naširoko poznati na teritoriji grada Vranja.

Ona je navela i da je ne brine činjenica da se aplauzi građana svakog dana od 20 časova ne odnose na lekare i zaposlene u ZC Vranje, jer zna da je ZC Vranje na pravom putu i da je pre samo četiri godine ovakav pristup u borbi protiv epidemije bio nezamisliv. S tim u vezi, napomenula je da će svi zaposleni ZC Vranje, kako lekari, tako i nemedicinsko osoblje morati da prođu odgovarajuće kurseve magijske, animističke i teurgijske medicine, radi boljeg suočavanja sa pošasti koja nam preti. Na pitanje redakcije, kako komentariše ulazak korona virusa u bolnice i zdravstvene ustanove u Srbiji, direktorica nam je kratko odgovorila: „Pa, kad n’umeju!“.

- Reklame -

More articles

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklame -

Najčitaiji članci